jump to navigation

Om kurset

Digital retorik er et kursus, der indgår i kandidatuddannelsen Digital Design og Kommunikation på IT Universitetet i København. Kurset er obligatorisk og ligger typisk placeret på 3. semester af uddannelsen.

Målsætning med kurset er (ifølge kursusbase-beskrivelsen)
Ved gennemførsel af kurset, vil I som studerende kunne:

1) Demonstrere en forståelse for teorier om digital kommunikation og retoriske virkemidler i en digital kontekst ved at anvende dem til analyse af en kommunikativ problemstilling eller case inden for feltet digitale medier.

2) Planlægge og udføre en selvstændig undersøgelse eller analyse med udgangspunkt i en retorisk/kommunikativ problemstilling.

3) Demonstrere evner indenfor anvendelse af akademisk retorik ved at overholde genrens konventioner i den afleverede eksamensopgave.

Fagligt indhold:
Dette kursus dækker en bred vifte af emner indenfor retorik generelt, med særlig vægt på intentionel kommunikation i digitale sammenhænge.

Kurset retter sig mod de særlige vilkår for kommunikation som de digitale medier repræsenterer og fokus er både teoretisk og praktisk. Hvordan overtaler, “forfører”, argumenterer og diskuterer man troværdigt i og med digitale medier? Hvad er computermediets særlige udfordringer og muligheder i disse sammenhænge?

Eksempler på potentielle emner: Forholdet mellem klassisk og digital retorik, visuel retorik, multimodal kommunikation, retorik og design, strategisk kommunikation, troværdighed og autencitet, viral kommunikation, storytelling, persuasive technology, tværmediel kommunikatio

Eksamen
Eksamen på kurset består af en fri skriftligt hjemmeopgave, der afleveres onsdag d. 17. december 2008.Opgaven bedømmes efter 13-skalaen, og der er ikke nogen mundtligt eksamen i opgaven.

Forudsætning for at gå til eksamen, er at de studerende har afleveret og bestået den obligatoriske praktiske opgave, der skal afleveres i løbet af kurset. For nærmere information om eksamen, se under punktet Eksamen.

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Skriv en kommentar